Telekom, Vodafone si Orange, campioni la inchirierea de birouri in Bucuresti

 

Telekom, Vodafone şi Orange au impulsionat foarte mult piaţa de spaţii birouri din Bucuresti, anul trecut. Cea mai mare tranzacţie cu spaţii de birouri a fost făcută de Telekom, care a preînchiriat 25.000 de metri pătraţi în complexul de birouri Globalworth Campus, din Pipera.

 

Telekom, Vodafone si Orange, campioni la inchirierea de birouri in Bucuresti


Alături de Vodafone şi Orange, Telekom România a contribuit foarte mult la ridicarea pieţei de birouri din Bucuresti. Vodafone a închiriat o suprafaţă de 16.000 metri pătraţi în clădirea Bucharest One, de lângă Mall-ul Promenada, Orange s-a extins într-un nou sediu, unde va ocupa 14.000 de metri pătraţi (clădirea Green Court, tot în Capitală), iar Telekom a realizat cea mai mare tranzacţie din ţară, prin preînchirierea a 25.000 de metri pătraţi în viitorul complex de birouri Globalworth Campus, din Pipera.


În 2013 şi 2014, în Bucureşti s-au solicitat spaţii de birouri de aproape 300.000 de metri pătraţi, lucru care i-a determinat pe dezvoltatori să construiască proiecte noi. Aceştia au ridicat 165.000 de metri pătraţi noi de spaţii birouri în ţară, de-a lungul anului 2014, mai mult cu 40% decât în 2013. La fel ca în ultimii ani, cele mai multe tranzacţii de închirieri spaţii birouri au fost făcute de firmele de IT, însă instituţiile bancare şi cele de telecom au venit puternic din urmă.

Numar vizualizari: 282