Rata de neocupare a spatiilor de birouri din Bucuresti, la cea mai mica valoare din 2009

 

Spaţiile de birouri din Bucureşti se închiriază din ce în ce mai bine, spun specialiştii din domeniu. Rata de neocupare a birourilor din Capitală a scăzut până la cea mai mică valoare din ultimii 6 ani.

 

Rata de neocupare a spatiilor de birouri din Bucuresti, la cea mai mica valoare din 2009


Doar 13,3% din suprafaţă totală a spaţiilor de birouri de clasa A şi B din Bucureşti este neocupată în prezent, spun specialiştii din domeniu. Astfel, gradul de neocupare al clădirilor şi complexurilor de birouri din Capitală este la cel mai mic nivel din ultimii 6 ani!


La sfârşitul anului 2014, în Bucureşti mai rămăseseră 288.000 mp de spaţii birouri libere, din care peste o treime se aflau în Pipera. Cele mai scăzut valori de neocupare ale spaţiilor de birouri bucureştene erau în zona Victoriei-Aviatorilor (aproximativ 5%), şi în zona de Vest (7%). Un alt pol de interes pentru piaţa de spaţii de birouri din Capitală este zona Barbu Văcărescu-Floreasca, unde gradul de neocupare era de 11%.


Stocul de spaţii birouri din Bucureşti a depăşit 2,16 milioane de mp, în creştere cu 6% faţă de 2013, în condiţiile în care anul trecut au fost finalizate 12 clădiri noi, de 117.000 mp.

Numar vizualizari: 477