Dezvoltatorul Sema Park si-a cerut insolventa

 

Dezvoltatorul proiectului imobiliar mixt Sema Park (spaţii birouri, spaţii comerciale şi ansambluri rezidenţiale) şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti. River Invest S.A a investit peste 700 de milioane de euro în proiectul de lângă staţia de metrou Petrache Poenaru.

 

Dezvoltatorul Sema Park si-a cerut insolventa


Dezvoltatorul imobiliar River Invest S.A, responsabil cu proiectul mixt Sema Park, şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti. Sema Park se întinde pe o suprafaţă de 42 de hectare şi dispune de peste 1 milion de metri pătraţi construiţi, de spaţii birouri, spaţii comerciale şi ansambluri rezidenţiale. Proiectul este gazdă pentru zeci de companii din Bucureşti şi este situat în Vestul oraşului, pe malul Dâmboviţei.


Spaţiile de birouri totalizează 363.000 de metri pătraţi construiţi, toate aflându-se în clădiri de clasa A


În anul 2006, investiţia în proiectul mixt Sema Park era estimată la 1,7 miliarde de euro. După ce s-au construit numeroase spaţii de birouri şi spaţii comerciale, proiectul a fost oprit, din cauza lipsei fondurilor. În anul 2012, compania River Invest S.R.L a a vut o cifra de afaceri de 1,5 milioane de lei, însă datoriile ajunseseră la 11 milioane de lei.


Acum rămâne de văzut dacă Tribunalul Bucureşti va accepta solicitarea de insolvenţă a dezvoltatorului imobiliar al unuia dintre cele mai extinse proiecte imobiliare din ţară.

 

Foto: semaparc.blogspot.com

Numar vizualizari: 1207