Cererea pentru spatii birouri din Bucuresti a crescut cu 40% in ultimul an

 

Cererea de spaţii birouri a crescut cu 40% în ultimul an, rezultă dintr-o analiză asupra pieţei bucureştene. În 2014, cererea pentru închirierile clădirilor de birouri din Capitală a ajuns la 221.000 mp.

 

Cererea pentru spatii birouri din Bucuresti a crescut cu 40% in ultimul an


Interesul chiriaşilor pentru spaţiile de birouri din Bucureşti sporeşte de la an la an. Spre exemplu, în 2014, cererea pentru închirieri birouri a ajuns la 221.000 mp, cu aproape 40% mai mare faţă de 2013. De asemenea, şi numărul relocărilor de spaţii birouri s-a mărit, ajungând la aproximativ 110.000 mp, cea mai mare parte reprezentând preînchirieri.


Companiile din ţară au realizat şi multe extinderi sau operaţiuni noi de închiriere, totalizând 74.000 mp. Cum am mai scris într-un articol anterior, cele mai căutate zone bucureştene au fost cele de Centru Nord şi de Vest.


Viitorul pare a fi unul promiţător pe piaţa de spaţii birouri din Bucureşti. Datorită costurilor totale de ocupare şi al productivităţii forţei de muncă, se estimează că volumul cererilor pentru închirieri va continua să urce.

Numar vizualizari: 373