Cerere mai mare decat oferta pe piata de spatii birouri din Bucuresti

 

Cererea pentru spaţii de birouri din Bucureşti este dublă faţă de oferta care apare în fiecare an, potrivit experţilor din piaţa de birouri. Cea mai mare parte a birourilor neocupate din Capitală se află în zonele mai puţin căutate, din cartierele oraşului.

 

Cerere mai mare decat oferta pe piata de spatii birouri din Bucuresti


Cu toate că stocul de birouri noi din Bucureşti va creşte cu peste 100.000 de metri pătraţi în 2015, cererea este aproape dublă. Dilema este că pe piaţa bucureşteană sunt mai bine de 300.000 de metri pătraţi de spaţii goale, însă din cauza zonelor în care sunt amplasate, nivelul de interes pentru acestea este foarte scăzut.


2014, cel mai bun an pentru piaţa de birouri bucureşteană


2014 a fost cel mai bun an din piaţa de spaţii birouri Bucureşti, după livrări de 100.000 de metri pătraţi, iar 2015 se anunţă a fi la fel de profitabil pentru cei care închiriază, datorită investitorilor noi interesaţi.


Cele mai multe clădiri de birouri au fost închiriate anul trecut de către companiile de IT & C şi de către bănci. Suprafaţa medie închiriată s-a dublat (de la 1.000 de metri pătraţi la 2.000 de metri pătraţi), în timp ce chiriile s-au stabilizat. Preţul pe metru pătrat este de maximum 18 euro în zona Centrală (închirieri birouri în Piaţa Victoriei), în Pipera nivelul maxim este de 13 euro, iar în Barbu Văcărescu-Floreasca se încadrează între 14 şi 16 euro.

Numar vizualizari: 397