Ce afaceri dezvolta AFI Europe pe piata de birouri si pe segmentul comercial din Romania

 

AFI Europe are afaceri foarte profitabile pe piaţa de birouri şi pe segmentul comercial din România, care i-au adus sume impresionante de bani în ultimii ani.

 

Ce afaceri dezvolta AFI Europe pe piata de birouri si pe piata de comercial din Romania

Pe segmentul de spaţii de birouri, compania a închiriat în totalitate AFI Park 1 şi AFI Park 2 (în cea de-a două clădire îşi va muta sediul din aprilie 2014 cunoscută companie de jocuri video, Electronic Arts), iar AFI Park 3, nefinalizată încă, a fost pre-închiriată în proporţie de 40%. AFI Europe plănuieşte să construiască alte 2 clădiri de spaţii birouri, AFI Park 4 şi 5, care vor avea circa 30.000 de mp închiriabili.


Pe segmentul comercial, cele 2 malluri construite în România de AFI Europe, AFI Palace Cotroceni şi AFI Palace Ploieşti au o valoare cumulată de peste 430 de milioane de euro. Cel mai profitabil este, desigur, mallul din Bucureşti, cotat la 375 de milioane de euro. Centrul comercial din Ploieşti este cotat la aproape 60 de milioane de euro, la puţin timp după lansarea oficială. De altfel, mallul dezvoltat de AFI Europe în Ploieşti încă nu este finalizat în întregime. În aprilie urmează să fie deschis cinematograful şi mai multe spaţii de divertisment.


În anii următori, AFI Europe va mai construi un nou mall în Capitală, pe Bulevardul Bucureştii Noi, un complex de birouri pe Bulevardul Progresului, tot în Bucureşti şi un parc de retail în Arad.

Numar vizualizari: 335